Curriculum Vitae

Naam: de Jong
Voornaam: Steven
Woonplaats: Almere
Burgerlijke staat: Gehuwd
Nationaliteit: Nederlandse

Werkgevers

April 2019 – Heden; Devops Engineer bij ING.

Oktober 2017 – Maart 2019; BI en DWH consultant bij DataVibes.

Maart 2014 – September 2017; BI en Data Integratie consultant bij Incentro.

Oktober 2011 – Januari 2014; MDM en Data Integratie consultant bij Jibes.

Februari 2011 – Juni 2011; Afstudeerstage: onderzoek naar na- en voordelen van NoSQL en de belangrijkste verschillen met SQL en het onderzoeken van cloud-hosting bij E-ID internet strategies.

September 2009 – Januari 2010;Stage: Ontwikkelen van een rapportagemodule voor winkelbedrijven met behulp van C# en MSSQL bij Vendit B.V.

Opdrachten

Oktober 2017 – Maart 2019; Technical lead voor een Data Vault Data Warehouse bij de TU Delft. Vanaf de grond ontwerpen en bouwen van een data warehouse met behulp van Oracle Data Integrator. Hierbij heb ik mijzelf ODI moeten leren en vervolgens het technisch fundament gebouwd om verder gebruik van te kunnen maken. Techniek: Oracle Data Integrator, Oracle database, SVN en SQL.

Juni 2017 – September 2017; Ontwikkelaar bij een data warehouse van KPN. KPN was hard bezig om een nieuwe methodiek voor hun data warehouse te ontwikkelen. Totdat deze gereed was om in gebruik te nemen moet het bestaande data warehouse onderhouden worden en waar nodig nog uitgebreid. Techniek: PowerCenter, Teradata, Teradata Telecom Common Data Model.

September 2016 – Mei 2017; Ontwikkelaar bij een data warehouse van Rabobank. Techniek: PowerCenter, Oracle Exadata, Git en SQL.

Mei 2016 – Juli 2016; Technical lead voor het integratie project Visibility bij Liberty Global. Liberty Global had als doel om het voorraadbeheer van al hun dochtermaatschappijen te integreren om zo hun overhead te verminderen. Bij dit project heb ik mij bezig gehouden met het achterhalen van de requirements, initiële opzet van de technische oplossing en samenwerken met de architecten om het project binnen de LGI architectuur te plaatsen.

Augustus 2015 – Maart 2016; Technical lead bij De Nederlandsche Bank. Halverwege het project bleek dat de ambitie van de huidige leverancier iets te hoog gegrepen was. Hierbij is aan Tim Felten en mij gevraagd om op een iets traditionelere manier een oplossing te maken. Hierbij heeft Tim zich op het functionele aspect geworpen en heb ik de verantwoordelijkheid voor het technische deel op mij genomen. Door een framework te ontwikkelen in PowerCenter en de herbruikbare functionaliteit tot een maximum toe te passen hebben we nog binnen planning en binnen budget kunnen leveren. Natuurlijk met de hulp van het interne DNB team. Techniek: PowerCenter, MSSQL, Bash en SQL.

Maar 2014 – Juli 2015; Ontwikkelaar bij een data afdeling van KPN. Het team Regulier had als verantwoordelijkheid de reguliere data verzoeken van de business te vervullen. In mini-projectjes van 8 uur tot ongeveer 2 weken worden dagelijkse tot maandelijkse leveringen geëvalueerd, gebouwd, getest en opgeleverd. Techniek: PowerCenter, MSSQL en SQL

Juli 2013 – Januari 2014; MDM consultant bij Rabobank International. Voor wet- en regelgeving was het noodzakelijk dat Rabobank de mogelijkheid had om een unieke lijst van wholesale klanten op te leveren. Om het nodige met het nuttige te combineren had zij ook besloten om het on-boarding proces te updaten om dit makkelijker te maken in de toekomst. In de eerste fase werden de vijf grootste landen (in klantenaantallen) aangesloten om de eerste versie van een unieke lijst te creëren. Techniek: MDM Initiate, Bash, Oracle database en CloverETL.

Februari 2012 – Augustus 2013; Data integratie ontwikkelaar bij Mexx. Als onderdeel van een gigantisch project heb ik me hier bezig gehouden met het integreren van een groot aantal informatiestromen tussen oude en nieuwe systemen die Mexx gebruikte. Techniek: PowerCenter, B2B Data Transformation, Oracle database, SQL en Bash.

Opleiding

2007 – 2011 – HBO Informatica te Hogeschool Rotterdam; minor webtechnologie
2007 – Havo Diploma, Develsteincollege te Zwijndrecht. Profiel Natuur en Techniek, met in de vrije ruimte informatica.

Hobby’s

Motorrijden – Gitaarspelen – Gamen – Computers bouwen.

Eigenschappen

Vastberaden – Behulpzaam – Efficiënt – Humoristisch

Personal website of a BI and Data integration specialist